Skills mapping ©

WHY?
Organisaties zijn aan verandering onderhevig. Door toenemende digitalisering veranderen afzetkanalen, neemt complexiteit toe en wordt er steeds meer gewerkt data en technologie.
Dit maakt dat functies en benodigde capaciteit binnen organisaties wijzigt. Dat gebeurt uiteraard niet van de ene op de andere dag, maar over tijd. Hoe houd je de benodigde capaciteit up to date? Welke gaps zitten er in het huidige functie bestand? Hoe organiseer je het nieuwe functie huis? Op deze en meer vragen geven wij je antwoord!

WHAT?
Met een gerichte methode brengen wij jullie skillsets in kaart. We adviseren je op eventuele gaps en clusteren de huidige skillsets naar de benodigde (toekomstige) skills. Op basis hiervan kun je de juiste keuzes maken ten aanzien van de organisatie inrichting.

HOW?
We starten met een workshop om de teams in kaart te brengen en de activiteiten in een specifiek model te plotten . Vervolgens werken we een en ander uit op toekomstige activiteiten. We zetten de huidige skills in een systeem en zetten deze af tegen de ‘gap’. Het systeem dat we hiervoor gebruiken is een “machine learning applicatie” waarin we tevens naar een bredere vergelijking kunnen kijken. Op basis hiervan doen we de analyse  en formuleren we conclusies. Deze worden opnieuw met het team besproken waarop een  aanpak voor de functie-inrichting volgt. De aanpak geeft je  concrete handvatten voor organisatie-inrichting en de benodigde skillsets.